About – machtigleven

Hallo, ik ben Christiaan Akkermans.

Ik ben de ontwikkelaar van de Waanzinnig Werk Formule©, waarmee ik mensen help te achterhalen welk werk waanzinnig goed bij hen past en wapen hen voor elk sollicitatiegesprek of voor het opbouwen van een bloeiend bedrijf.

In 2010 werd ik manager van een retailzaak bij een grote organisatie. Echt nagedacht over mijn toekomst had ik niet. Ik rolde in deze functie en had nog geen duidelijke toekomstvisie. Door een plotseling onverwachte gebeurtenis ging ik nadenken over wat ik nu écht met mijn leven wilde. Wat voor mensen ik om mij heen zou willen hebben, waar ik zou willen wonen en wat voor werk ik echt zou willen doen?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen heb ik mij verdiept in deze materie. Ik moest dingen anders doen. Nieuwe stappen maken. 

Mijn opgedane kennis wil ik nu heel graag delen met anderen. Als een soort cadeau aan de wereld om mij heen, waar je wat aan hebt en waar ook mijn zoon in zijn toekomst zijn voordeel mee kan doen.

Mijn bevindingen heb ik de Waanzinnig Werk Formule genoemd. 

Die formule is de gouden standaard voor het achterhalen van wat je werkelijk wilt en het bemachtigen van het werk dat helemaal bij je past.
Het transformeert levens en verandert letterlijk de manier waarop je leeft.

Wat is er gebeurd...

In het ziekenhuis bleek mijn linker knieschijf verbrijzeld te zijn.

Op een ochtend stapte ik op de fiets naar mijn werk. Terwijl de koude wind in mijn handen sneed, fietste ik van de weg het gladde fietspad op, waarna ik na ongeveer twee meter de bocht naar links moest nemen… Het volgende moment kwam ik bij en zag ik meerdere bouwvakkers om mij heen staan. Ik voelde jassen over mij heen liggen en ik realiseerde mij ineens dat ik erg ongelukkig ten val was gekomen. Ik had een onvoorstelbare pijn in mijn linker knie. Een van de omstanders vertelde mij dat de ambulance spoedig zou komen. Ik realiseerde me ineens dat er iets goed mis was. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek mijn knieschijf verbrijzeld. Deze is vervolgens drie maal geopereerd en mijn revalidatie heeft alles bij elkaar 2 jaar geduurd.

Ik zat op een verkeerd pad waar ik maar lastig van af kwam.

Tijdens de zware periode van revalidatie en opnieuw leren lopen, heb ik veel tijd gehad om na te denken. En de twijfel sloeg toe. Was mijn leven, mijn werk, echt zoals ik het zou willen? Diep van binnen miste er iets. Ik realiseerde mij dat mijn werk niet opleverde wat ik ervan gehoopt had. En mijn conclusie was: Ik bewandelde een verkeerd pad waar ik maar lastig van af kwam.

Mijn leven begon zich te vormen naar hoe ik écht wilde.

Ik begon veel boeken te lezen. Zo kwam ik erachter dat mijn interesse in het onderwerp 'persoonlijke groei' onophoudelijk bleek en ik las het ene boek na het andere. De kennis die ik opdeed, begon ik te vertalen naar de praktijk en langzaamaan, begon ik andere keuzes te maken, waardoor ik een andere, voor mij veel plezieriger, richting aan mijn leven kon geven. Dat begon zich geleidelijk te vormen naar hoe ik het allemaal écht wilde. En hoe meer ik begon op te merken dat ik zelf echt invloed kon uitoefenen op dit veranderingsproces, des te gemotiveerder ik werd.

En toen wist ik dat ik iets unieks in handen had...

Werk ik om te leven, of leef ik om te werken. Toen ik het besef kreeg dat ons leven bij benadering voor 65.000 uur uit werken bestaat, wilde ik per se werk gaan doen wat niet als werk aanvoelt. Door mijn opgedane kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke groei te combineren met de ontdekkingstocht naar werk wat het best bij mij past, ontstond er iets heel bijzonders. Het resultaat was verbluffend. En toen wist ik dat ik iets unieks in handen had...

Vroeger droomde ik van het leven dat ik nu heb.

Tot mijn eigen verrassing bleek ik plotseling in staat mijn leven een geheel andere wending te geven. Door de nieuwe inzichten bleek ik in staat te stoppen met het oude en vertrouwde en te kiezen voor iets geheel nieuws. Daardoor bevind ik mij nu op een idyllische plek. Mijn werkplek staat op een heerlijk terras met een waanzinnig uitzicht, in de zon met glanzende druiventrossen om mij heen. Ik ben erin geslaagd om af te wijken van een vertrouwde, maar voor mij geen goede koers en mijn leven te sturen in een richting, die ik heerlijk vind en waarin de kwaliteit van leven geweldig hoog ligt. Vroeger droomde ik van het leven dat ik nu heb.

De lessen die ik heb geleerd zijn goud waard en daarom wil ik deze doorgeven aan mijn zoon.

Ik realiseer mij maar al te goed dat ik in mijn handen mag knijpen. Wat ik heb ontdekt en wat mij is gelukt is geen toeval. Het is het resultaat van vele uren denken en handelen. De lessen die ik heb geleerd zijn goud waard en daarom wil ik deze doorgeven. Ook aan mijn eigen zoon. Maar dat niet alleen. Mijn visie op ons universele levensdoel is : haal alles uit jezelf op een manier die het best bij je past en waarbij je tegelijkertijd iets betekent voor je medemens.

Mijn verhaal wil ik graag aan je vertellen. Mijn keuzes wil ik met je delen. Ik wil je laten ervaren dat je zelf genoeg lef hebt om eens iets geheel anders te doen. Om af te wijken van een uitgestippeld pad. Maar dat is niet gemakkelijk natuurlijk. Vanuit mijn opgedane kennis en ervaring kan ik daar nu bij helpen.

Het kan jou ook lukken.

Ik ben niet anders dan jij. Ik had geen opstapje toen ik mijn leven begon te veranderen. Ik begon bij nul, iedereen begint vanaf nul.

Maar het veranderen van mijn leven werd een duidelijk doel. Ik wilde mijn eigen keuzes bepalen en vrijheid ervaren. En inmiddels heb ik veel mensen geholpen om hetzelfde doel te bereiken.

Dus, als je wilt leren jouw eigen leven vorm te geven, zodat je met veel plezier kunt werken aan een hoopvolle, waanzinnige toekomst in leven en werk, meld je dan aan voor mijn gratis Waanzinnig Werk Workshop hieronder:

Over MachtigLeven.nl

Deze site - machtigleven.nl - is de plek waar ik deel wat ik heb gezien, wat ik heb gedaan... en wat ik heb geleerd gedurende mijn reis naar het leven waar ik van droomde.

Ik startte in een zware, tijdrovende baan. Ik wist niet wat ik écht wilde. Ik had geen idee welk werk helemaal bij mij zou passen. Het besluit, alle zekerheden waarbij ik mij niet prettig voelde, overboord te gooien en te kiezen voor een totaal ander leven, is een bizarre reis geweest... en ik had het voor geen goud willen missen.

Maar hoezeer deze site ook over mij gaat, ik zou eigenlijk toch willen opmerken, dat het meer over jou gaat. Het is mijn doel om jou te helpen, te achterhalen welk werk helemaal bij jou past, om ervoor te zorgen dat het jou óók lukt om dit werk te gaan doen en zo je eigen dromen waar te maken.

Over MachtigLeven.nl

Deze site - machtigleven.nl - is de plek waar ik deel wat ik heb gezien, wat ik heb gedaan... en wat ik heb geleerd gedurende mijn reis naar het leven waar ik van droomde.

Ik startte in een zware, tijdrovende baan. Ik wist niet wat ik écht wilde. Ik had geen idee welk werk helemaal bij mij zou passen. Ik had niet bepaalde voordelen. Het is een bizarre reis geweest... en ik zou het voor geen goud gemist willen hebben.

Maar hoezeer deze site ook over mij gaat, zou ik eigenlijk toch willen aankaarten dat het meer over jou gaat. Het is mijn doel om jou te helpen te achterhalen welk werk helemaal bij jou past, ervoor te zorgen dat het je lukt om dit werk te gaan doen en je eigen dromen te verwezenlijken.

HOE JE MET 5 ANTWOORDEN BEPAALT

WELK WERK HELEMAALBIJ JOU PAST

HOE JE MET 5 ANTWOORDEN BEPAALT WELK WERK HELEMAAL BIJ JOU PAST