Waarom wij WEL onze droom realiseren – machtigleven

Mijn zoektocht naar een betere kwaliteit van leven, heeft mij geleid naar  Spanje. En daar zijn we dan. Mijn vrouw, mijn zoon en ik. Veel verder weg van onze familie en vrienden dan dat wij gewend zijn. We staan nog aan het begin van dit avontuur. Natuurlijk vinden mijn vrouw en ik dit erg spannend. Maar het is een zeer bewuste en weloverwogen keuze geweest om deze stap te zetten.

Wij zijn als gezin naar Spanje vertrokken, omdat mijn vrouw en ik een duidelijke ambitie hebben voor ons gezin. Wij willen als gezin aan een gezamenlijk doel werken, waarbij wij allemaal onze unieke talenten kunnen inzetten. Dit willen wij samen kunnen doen in een rustige omgeving, onder de zon en verbonden met de natuur. We willen meer kunnen leven in de buitenlucht.

30% gelezen...

Het is onze droom om deze ambitie te verwezenlijken. En nu is het dan eindelijk zover. Het avontuur gaat nu echt beginnen. En natuurlijk kan het zo zijn dat het een grote mislukking wordt, dat is één van de mogelijke uitkomsten. Misschien bevalt het het leven in Spanje ons niet en hebben we het er na een jaar weer gezien. Dat zou kunnen.

Maar weet je wat? Als mijn vrouw en ik straks 80 jaar zijn en wij in onze wipstoelen zitten, dan zullen wij elkaar op een goed moment aankijken en dit avontuur nogmaals bespreken. En dan kan het twee kanten op. Of we moeten heel hard lachen om wat we hebben gedaan, of we zitten in onze wipstoel in Spanje en zijn we eeuwig dankbaar dat we dit aangedurfd hebben!

Wat het ook mag worden, het is altijd beter dan in die wipstoel te zitten en te denken:

"Hadden we toch maar..."

En daarom wil ik iedereen die dit leest, inspireren om op zoek te gaan naar wat hij of zij nu echt wil met zijn of haar leven. In deze blog neem ik je mee in wat ik op mijn weg naar Spanje allemaal geleerd heb. Alles waar ik wat aan gehad heb zal voorbij komen. Dankzij de kennis die ik deel, ben ik op dit punt in mijn leven aangekomen. Het punt waarop ik bewust mijn ideale leven heb ontworpen en ik de motivatie heb gevonden en nu de durf en daadkracht toon, om dit ontwerp realiteit te laten worden.

Ik daag je uit om net zoals ik heb gedaan, op onderzoek uit te gaan naar jouw passies en daarna met de handvatten die ik je aanreik tot actie over te gaan. Met deze blog en mijn diensten wil ik je daarbij helpen.

WAT IS JOUW DROOM? WAT OVERWEEG JIJ OM OOIT NOG EENS TE DOEN? Laat het onderaan deze pagina weten:

About the Author Christiaan Akkermans

Ik ben Christiaan Akkermans, de ontwikkelaar van de Waanzinnig Werk Formule ©. Deze site - machtigleven.nl - is de plek waar ik deel wat ik heb gezien, wat ik heb gedaan... en wat ik heb geleerd gedurende mijn reis naar het leven waar ik van droomde. Het besluit, alle zekerheden waarbij ik mij niet prettig voelde, overboord te gooien en te kiezen voor een totaal ander leven, is een bizarre reis geweest... en ik had het voor geen goud gemist willen hebben. Maar hoezeer deze site ook over mij gaat, ik zou eigenlijk toch willen opmerken, dat het meer over jou gaat. Het is mijn doel om jou te helpen, te achterhalen welk werk helemaal bij jou past, om ervoor te zorgen dat het jou óók lukt om dit werk te gaan doen en zo je eigen dromen waar te maken.

follow me on:

Leave a Comment:

10 comments
Aya Rosemund says 20 juli 2019

Geen vraag, wil jullie alleen veel succes wensen! Van iemand die ook in Delft woont en jullie volgt in het programma. Voor mij ligt de zondagskrant en daar staat een heel stuk over jullie geschreven met een foto van jullie beiden! Veel succes, plezier want ook dat hoort erbij! Aya Rosemund

Reply
  Christiaan Akkermans says 20 juli 2019

  Hi Aya, bedankt voor je leuke bericht! Wat leuk dat je ons avontuur volgt! Gr. Christiaan en Kirsten

  Reply
Stefan says 30 juli 2019

Ziet er super uit
Volg alles op tv
Echt goud wat jullie bereiken inzet en liefde

Ik met mijn gezin gaan ook naar spanje om te gaan wonen
Nog hoop te regelen

Ga zo door

Mvg stefan anna marika

Reply
  Christiaan Akkermans says 5 augustus 2019

  Hi Stefan, Anna en Marika, dank jullie wel! Wat gaaf dat jullie ook naar Spanje komen! Mochten jullie eens ervaringen willen uitwisselen, dan weten jullie mij te vinden 🙂 Heel veel succes!

  Reply
Peter says 30 juli 2019

Fantastisch, heb er geen andere woorden voor dan fantastisch. Het is gewoon fantastisch.

Reply
  Christiaan Akkermans says 5 augustus 2019

  Hi Peter, super leuk om te horen. Dank je wel!

  Reply
Irma says 3 augustus 2019

Hola Christiaan, je vraagt wat is jouw droom?
Mijn droom is om ook in Spanje te gaan wonen, al diverse huizen bekeken. Maar dan ineens is daar dat stemmetje, ik ben zo bang mijn kleinkindjes te missen. Ben maar steeds aan t afwegen, en het lukt me niet te beslissen.
Ben daarom best een beetje jaloers op jullie.
Ik wens jou en je gezinnetje alle goeds en succes.
Hartelijke groet

Reply
  Christiaan Akkermans says 5 augustus 2019

  Hi Irma, bedankt voor je reactie. Dat stemmetje is heel herkenbaar, ook al zegt deze bij iedereen iets anders 🙂 Ik wens je veel wijsheid toe, het is niet makkelijk om tussen dromen te kiezen… Welke opties zijn er om van de kleinkindjes te kunnen blijven genieten en ook de droom rondom Spanje te beleven? Mocht je eens willen sparren om meer rust te vinden rondom dit onderwerp, dan kan dat altijd. Heel erg bedankt voor je lieve woorden!

  Reply
Sandra Verhoeks says 12 augustus 2019

Hoi Christiaan , ik zie vele webinars voorbij komen , maar is hoofdzaak niet vaak de financiën die het ons nalaten om onze droom
Achterna te gaan ?
Als je flinke gevulde spaarrekening zou hebben is het veel makkelijker om je nu drukke werkweek van 60 uur in mijn eigen kinderopvang te laten gaan, en met een camper de wereld over te gaan?
Alle keuzes die je zou willen maken zijn niet altijd realistisch ?

Reply
  Christiaan Akkermans says 13 augustus 2019

  Hi Sandra, dank je wel voor je bericht. Je hebt naar mijn idee voor een groot deel gelijk, financiën kunnen zaken makkelijker maken en drempels verkleinen/wegnemen.

  Wat mij opvalt is dat velen van ons heel goed zijn in het plannen van vakanties. We steken minder tijd in het plannen van ons leven. Wanneer we het plannen van onze vakanties even laten voor wat het is, en in plaats daarvan ons leven gaan plannen (met als doe dat ons leven gaat aanvoelen als vakantie), dan wordt er ineens veel meer mogelijk! Ook op financieel gebied…

  Inmiddels heb ik om mij heen gezien en zelf ervaren, dat zaken die nu misschien niet realistisch lijken, wel realistisch kunnen worden… Om dat te bereiken zullen we eerst goed moeten weten wat we willen, waarna we de dominostenen uiteen kunnen zetten. Het begint altijd met een kleine dominosteen die een iets grotere dominosteen om geduwd krijgt. Op deze manier worden de dominostenen steeds groter… De allergrootste dominosteen leek dan in het begin absoluut onrealistisch om omver te krijgen. Maar uiteindelijk lukt dat dan toch.

  Ik kan uit ervaring vertellen dat het doorlopen van zo’n proces mijn leven heeft verandert. Ik heb ook heel hard moeten sparen om te komen waar ik nu ben. Bewuste keuzes hebben mij daarbij geholpen. En ja, ik heb tijdens dit proces fouten gemaakt. Maar dat hoort erbij. Uiteindelijk heb ik wel die enorme dominosteen omver gekregen 😉

  Reply
Add Your Reply